Wie zijn wij?

Ondernemers helpen hun risico’s in te dammen

Risico’s inzichtelijk maken en beheersen voor onze klanten. Dat is onze ambitie. Want inzicht geeft rust. Wij ‘ontplexen’ organisatievraagstukken en brengen ze terug naar behapbare brokken. En daarmee gaan we samen aan de slag om uw risico’s te beheersen. Zodat u kunt ondernemen en groeien.

Als onderdeel van de internationale Van Ameyde groep heeft Van Ameyde Risk Solutions echt alle expertise in huis. Onze risicospecialisten op het gebied van bouw en vastgoed, handel en logistiek, en de industriële en maritieme sector helpen u met inzichten en oplossingen die werken in de praktijk.

Integrale kijk op risico’s

In onze adviezen integreren we inzichten uit verschillende disciplines en perspectieven, waaronder:

  • alle relevante technische disciplines
  • bedrijfs-, bestuurs- en veranderkunde
  • relevante wetgeving en contractenrecht
  • risicomanagement
  • verzekeringen

Nieuwste technologie en datagedreven inzichten

Wij ondersteunen u bovendien met de nieuwste technologie. De eigen IT-organisatie van Van Ameyde ontwikkelt en bouwt SaaS-oplossingen en platformen puur gericht op risico- en verzekeringsmanagement. Daarbij maken wij gebruik van robotics en AI voor zo efficiënt mogelijke processen en datagedreven inzichten, bijvoorbeeld aan de hand van schadestatistieken.

De onafhankelijke schakel tussen u, uw makelaar en uw verzekeraar(s)


Alle betrokkenen hebben behoefte aan informatie en missen een stuk. U heeft advies nodig over vermindering van uw risico’s en verzekerbaarheid. De makelaar heeft informatie nodig over uw risico’s om de best bij u passende polissen te adviseren. En de verzekeraar die het risico financiert, wil zekerheid dat het risico is zoals het is beschreven en verlangt maatregelen om risico’s te beperken of zelfs te voorkomen.

Van Ameyde Risk Solutions vormt de onafhankelijke schakel die de informatie-gap overbrugt. Met inzicht in uw bedrijfsvoering en risico’s én onze kennis van verzekeren zijn wij de gesprekspartners voor uw verzekeringspartners. Samen kunnen we mogelijke bezwaren van verzekeraars identificeren en mogelijk wegnemen. Zo worden uw risico’s beter verzekerbaar.

Hoe werken we samen?

Welke vorm waarin we onze samenwerking gieten, hangt af van uw vraagstuk en uw eigen organisatie. We leveren altijd maatwerk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor (een combinatie van):

Uitbesteding

U kunt uw risico- en verzekeringsmanagement op langdurige basis aan ons uitbesteden. Wij zijn dan een verlengde van uw organisatie en monitoren uw risicoprofiel en maatregelen, inclusief verzekeringen. Ook creëren we datagedreven inzichten. Daarnaast zitten we bij u aan tafel om de bedreigingen én kansen met u te bespreken.

Detachering

Ook helpen wij u uw eigen risicomanagementorganisatie te professionaliseren. Dat doen we bijvoorbeeld door onze experts bij u te detacheren. Onze experts ondersteunen, versterken en adviseren uw mensen op tijdelijke basis. Zodat uw risicomanagementorganisatie toekomstbestendig wordt. Daarnaast ondersteunen onze interimprofessionals u bijvoorbeeld bij ziekte, of op projectbasis.

Advies op projectbasis

Zelfs met een volwaardige risicomanagementorganisatie kunt u behoefte hebben aan onafhankelijke expertise. Zoals bij heel complexe of omvangrijke projecten en moeilijke verzekeringsvraagstukken. Dat kan gaan om een speciaal transport, een bouwproject met veel stakeholders, of een omvangrijke uitbreiding van uw productiefaciliteiten.

Krijg grip op uw risico’s

Heeft u nog weinig ervaring met risico- en verzekeringsmanagement of heeft uw team tijdelijke capaciteit nodig? Overweegt u bijzonder complex project, waarvan u de risico’s en verzekeringsmogelijkheden niet overziet? Of heeft u juist behoefte aan verdere professionalisering van uw risico- en verzekeringsmanagement? Praat met ons!